2011 m. spalio 18 d., antradienis

Kūrybiškumą skatinantis susirinkimų kambarys

Jums preiks įvairių spalvų. Greičiausiai negalėsite visų konferencijos sienų nudažyti raudonai, tačiau kelios ryškios spalvos įkvėps susitikimų kambariui gyvybės. Taip pat galite pasirinkti papuošti šią patalpą įdomesniais ir ryškesniai akcentais. Žinoma, nereikia persistengti, kad nebūtų blaškomas žmonių dėmesys.
Puikus pasirinkimas iškabinti susirinkimų patalpoje įdomius paveikslus. Geras sprendimas sukurti didelį paveikslą kartu su įmonės darbuotojais. Pavaizduokite jame savo firmos vertybes, tikslus, viziją, misiją. Toks kurinys padarys įspūdį ir jūsų klientams bei partneriams. Aišku, šis būdas tinkamesnis įmonėms, kuriose kūrybiškumas yra viena iš pagrindinių vertybių.
Pastatykite susirinkimų kambaryje apvalų stalą. Kai visi darbuotojai susėda ratu, išnyksta skirtumai tarp žmonių. Priešingas pavyzdys - keturkampis stalas, kurio gale sėdi įmonės vadovas. Tokiu atveju žmonės gali jausti įtampą ir spaudimą. Jei siekiate, kad susirinkimų kambaryje būtų kūrybiška atmosfera, verčiau panaikinti tokius hierarchijos skirtumus tarp darbuotojų.
Šios patalpos nereikia perkrauti baldais. Spintos, komodos, darbo stalai, gal netgi minkšti baldai turi rasti sau vietą kitose patalpose. Susirinkimų kambario paskirtis yra susirinkti ir aptarti svarbiausius klausimus, pasikviesti savo klientus ar užsakovus. Žinoma, reikia atsižvelgti į įmonės galimybes. Didesni verslo centrai siūlo kelioms įmonėms dalintis vienu susirinkimų kambariu.
Jei turite galimybę sukurkite neformalią aplinką. Vietoj standartinių ofiso kėdžių žmonės gali įsitaisyti ant pufikų ar sofų. Jei vis dėlto tai nedera su jūsų įmonės įvaizdžiu, pasirinkite žaismingesnes kėdžių spalvas. Dabar galite nusipirkti įvairių spalvų ofiso kėdžių. Žinoma, svarbiausia, kad jos būtų patogios.
Pasirūpinkite, kad į kambarį patektų pakankamai natūralios šviesos. Dažniausiai svarbūs susitikimai vyksta dieną. Taigi, sėdėti belangėje patalpoje ir tenkintis dirbtine šviesa gali būti nemalonus išgyvenimas tiek patiems įmonės vadovams, tiek darbutojams ir svečiams. Taip pat saulės šviesa užpildomoje patalpoje yra lengviau susikoncentruoti ir ilgiau dirbti su į galvą šovusiomis idėjomis.
Nepamirškite, kad per daug saulės šviesos taip pat nėra gerai. Įsivaizduokite, jei jums reikia valandą sėdėti patalpoje, kai jums tiesiai į akis spigina rytinė saulė. Tuomet jūsų galvoje tirkrai nesisuka idėjos apie įmonei naudingas idėjas. Tokiu atveju galvojate, kaip greičiau pasprukti.

spintos

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą