2011 m. lapkričio 21 d., pirmadienis

Ergonomiška darbo aplinka

XXI a. amžiaus žmogus didžiąją dalį darbų turi atlikti sėdėdamas prie seno gero darbo stalo. Su juo pirmą kartą susiduriame tik išmokę rašyti ar skaityti ir nuo to laiko reguliariai prisėdame atlikti mums svarbiausių darbų. Šiame straipsnyje aprašysiu, ką reikia padaryti, kad prie stalo jaustumėtės maloniai ir patogiai.
Pastatykite kompiuterio monitorių stalo viduryje. Jis pasitarnaus, kaip barjeras žmonėms, kurie norės jums sutrukdyti. Taip pat geriausia, kai monitorius yra tiesiai prieš jūsų veidą ir jums nereikia daryti papildomų veiksmų, kaip kaklo sukiojimas ar kuprinimasis.
Stalas turi būti kabineto gale. Jei jūsų darbo patalpa išdėstyta tokiu būdu, matysite visus, kurie įžengs į jūsų kabinetą. Taigi, jūsų vadovas ar pavaldiniai negalės matyti, kaip jūs dirbate ar nedirbate.
Venkite nereikalingų baldų aplink jūsų stalą. Spintos ir kiti baldai, kurie nereikalingi jūsų darbui turėtų palikti ir jūsų kabinetą. Tiesa, kelios laisvos kėdės visada turi būti, kad visi jūsų darbo patalpoje apsilankę žmonės galėtų prisėsti.
Pasirūpinkite, kad kasdien reikalingi daiktai visada būtų po ranka. Tai svarbūs dokumentai, telefonas, kompiuteris. Taip pat netoli jūsų turėtų būti ir kalendorius, kurio pagalba sėkmingai planuosite savo laiką. Jis neleis pamiršti, kad artėja svarbus susitikimas.
Visus tuo metu nereikalingus darbo įrankius reiktų paslėpti. Jie gali blaškyti dėmesį. Tuo tarpu visi konkrečiam darbui reikalingi įrankiai turėtų būti po ranka, kad jums nereiktų vaikščioti ir ieškoti tušinuko ar liniuotės, kurios staiga prireikė.
Tiesa, palaikyti tvarką kartais pasidaro sudėtinga. Taigi, visada reikalinga tvarka ir sistema, kaip ant jūsų stalo suguls nauji dokumentai. Jums gali pastarnauti specialios popierių dėtuvės, segtuvai ir dokumentams pritaikytos spintos. Jose dokumentus galite dėlioti pagal abėcėlę ar bet kuria kita jums ir jūsų kolegoms priimtina tvarka.
Darbo dienos pabaigoje visada susitvarkykite savo darbo stalą. Išmeskite nereikalingus dokumentus ir visas per dieną suskaupusias šiukšles. Tuo tarpu svarbūs dokumentai turi atrasti atitinkamą vietą stalčiuje, spintoje ar dokumentų dėtuvėje. Galiausiai, patikrinkite ar nepraleidote nei vieno svarbaus el. laiško ar kolegų jums perduoto dokumento.

spintos

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą