2012 m. rugpjūčio 6 d., pirmadienis

Kaip prižiūrėti baldus?

Visi norime, kad baldai, esantys namuose atrodytų puikiai ir tarnautų mums ilgai. Tačiau norint tai pasiekti, būtina žinoti keletą svarbių dalykų. Tad jūsų dėmesiui – patarimai, padėsiantys baldams išlikti puikios išvaizdos.
Spintos – tai baldas, kurį sutiksime kiekvienuose namuose. Jei turite spintą stumdomomis durimis, dulkes nuo metalinių konstrukcijų valykite dulkių siurbliu. Nenaudokite valymo priemonių, kurių sudėtyje yra stiprių cheminių medžiagų durims ir šoninėms detalėms, kadangi jos gali pažeisti paviršius ir verčiau rinkitės minkštą šluostę. Jeigu yra dėmių, kurių negalite pašalinti minkšta sausa šluoste, nuvalykite jas muiluotu vandeniu ir nublizginkite šluoste. Jeigu spinta turi veidrodinį paviršių, nenaudokite įprastų valymo priemonių, kurios yra skirtos langų valymui, kadangi nuo šių priemonių ant veidrodinio paviršiaus gali atsirasti dėmių, dings spindesys, todėl geriausia valyti sausomis minkštomis šluostėmis.
Kėdės – svarbus virtuvės ar valgomojo akcentas. Kalbant apie kėdžių priežiūrą, svarbu prisiminti, jog saulės šviesa gali išblukinti kėdes, tad statykite jas virtuvėje ar valgomajame taip, kad į jas nebūtų nukreiptas tiesioginis saulės spindulių srautas.
Atminkite, jog baldų, esančių virtuvėje ar valgomajame, negalima valyti valymo priemonėmis, kurios negali turėti sąlyčio su maistu.
Medinį baldą sudėtinga apsaugoti nuo įbrėžimų, ypač jei auginate mažus vaikus, o kaip žinia – net ir smulkūs įbrėžimai gali pakenkti baldo išvaizdai, tad atsiradus įbrėžimui nieko nelaukite ir padenkite įbrėžimo vietą baldų poliruokliu ir jau po kelių minučių įbrėžimas išnyks.
Odinėms sofoms ar foteliams labai svarbi drėgmė. Trūkstant drėgmės odiniai baldai ima trūkinėti, tad įsigykite drėgmę išlaikantį kondicionierių ir porą kartų per metus užpurkškite jo ant odinių baldų. Naudojant tokią priemonę, baldams netruks drėgmės, jie bus minkšti.
Ant spintelių, komodų, stalelių nelaikykite ilgą laiką daiktų, keiskite jų stovėjimo vietas, priešingu atveju daiktų stovėjimo vietoje gali atsirasti dėmės ar išblukimai.
Tam, kad lentynos tarnautų ilgai, atkreipkite dėmesį į daiktų išdėstymo tvarką. Atminkite, jog sunkiausius daiktus reikia dėti arčiau krašto, lengviausius – centre.
Jeigu baldai aukšti – svarbu išlaikyti jų stabilumą. Tam, kad aukšti baldai būtų stabilūs, sunkius daiktus išdėstykite apatinėse lentynose, o lengvus - viršutinėse.
Norėdami, kad baldai lakuotais paviršiais atrodytų gražiai, nuvalę juos sausomis minkštomis šluostėmis, nepamirškite nupoliruoti.
Jei namuose turite antikvarinių baldų, jų švarai palaikyti puikiai tiks sausos šluostės bei baldų vaškas, tačiau detaliau jų priežiūrą aptarkite su specialistais. Kaip ir paprastiems baldams, antikvariniams baldams reikia šiek tiek drėgmės (vasarą patariama sudrėkinti drėgna šluoste). Pagrindinis jų priešas – tiesioginiai saulės spinduliai, dėl kurių baldai gali pradėti blukti.
Na, o pabaigai dar vienas patarimas, kuris puikiai tinka kalbant apie bet kurį baldą, esantį jūsų namuose. Karštis – baldų priešas, kadangi būtent jis džiovina baldus, tad baldai gali išblukti, raukšlėtis, paryškėti įtrūkiai bei įbrėžimai, todėl nestatykite baldų arti radiatorių, židinio ar viryklės.
Interjeras

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą