2012 m. liepos 17 d., antradienis

Maža virtuvė? Ne problema

Žmonių gyvenimo stilius per paskutinius amžius pasikeitė. Daugelis žmonių iš kaimo gyvenviečių persikėlė į didelius miestus. Šiems žmonėms iš nuosavų namų ir vienkiemių teko persikelti į mažus miestų butus, kuriuose yra maži kambariai ir mažos virtuvės. Būtent apie mažas virtuves šiame straipsnyje ir rašysime. Ieškosime sprendimų, kaip mažą virtuvių plotą galima efektyviau išnaudoti.
Išmesk nenaudojamus daiktus. Dažnai peržiūrėjus visus virtuvės spintose esančius daiktus paaiškėja, kad daugelis jų daug metų nenaudojami ir gali būti išmesti ar perkelti į sandėliuką. Mažoje virtuvėje turi būti tik patys būtiniausi daiktai, kuriuos naudojate bent kartą per kelis mėnesius.
Virtuvės baldai gali būti perstatyti. Pirmiausia ant lapo popieriaus pasidarykite savo virtuvės brėžinį, nupieškite proporcingo dydžio baldus ir buitinę techniką. Pabandykite ant šio lapo popieriaus juos išdėstyti kitaip nei įprasta. Virtuvės baldų perstatymas gali padėti sutaupyti daugybę vietos, kuri gali būti panaudota daug naudingiau. Tiesa, nepamirškite, kad perstačius baldus gali prireikti kosmetinio remonto sienoms ir grindims. Nepamirškite, kad kai kuriuos baldus galima pastatyti kitose patalpose: koridoriuje ar sandėliuke.
Pakeisk senus virtuvės baldus kompaktiškesniais. Perstatyti baldus į kitas vietas ne visada yra išeitis. Kartais tiesiog reikia juos išmesti ir įsigyti naujus, kurie bus kompaktiškesni ir leis sutalpinti daugiau virtuvėje naudojamų daiktų. Naujausių virtuvės baldų dizainas padeda suderinti kompaktiškumą ir talpumą daug geriau nei prieš 15 ar 20 metų įsigyti virtuvės baldai: spintos ir stalai.
Atsisakyk nenaudojamos buitinės technikos. Dažnai žmonės virtuvėje pastato per daug nereikalingos buitinės technikos. Ar jums tikrai reikalingas toks didelis šaldytuvas? Ar jūs tikrai dažnai gaminate naudodami orkaitę? Prieš pirkdami šiuos įrenginius apgalvokite, kaip dažnai juos naudosite, o jei jau nusprendėte taupyti savo mažosios virtuvės erdvę, apsvarstykite variantą šiuos įrenginius pakeisti kompaktiškesniais.
Norint sutaupyti vietos virtuvėje geriausiai tiks integruojami virtuvės baldai. Viryklė, indaplovė ir daugelis kitų įrenginių gali būti integruojami į virtuvės baldus. Tokiu atveju taip pat formuojamas vientisas virtuvės dizainas ir sutaupoma erdvė.
Išnaudok virtuvės sienas. Ant sienų galite pakabinti spinteles, kuriose tilps visi maisto ruošimo įrankiai ir indai. Šiose spintelėse galite suformuoti mažas lentynas, kurios talpins daug virtuvėje reikalingų daiktų. Taip ant sienų galite pakabinti specialias džiovyklas išplautiems indams ir kabyklas keptuvėms ar peiliams.
Nusipirk transformuojamus baldus. Vienas iš geriausių transformuojamų baldų pavyzdžių - išlankstomi stalai. Ruošiant maistą šis stalas gali būti suskleistas ir netrukdyti jums laisvai judėti ruošiant maistą, o sukvietus draugus ar šeimą pietauti, galima jį išskleisti ir sukurti pakankamai vietos visiems patogiai įsitaisyti ir mėgautis jūsų paruoštu patiekalu.
Nugriauk sieną tarp virtuvės ir svetainės. Tai sprendimas, kuris leidžia sukurti naują didelę erdvę jūsų namuose. Sutaupysite vietos vien dėl to, kad šioje patalpoje užteks vieno televizoriaus, vieno stalo, vienos sofos ar kėdžių komplekto, galėsite įsigyti didesnę ir talpesnę spintą, kurioje galėsite laikyti tiek svetainėje, tiek virtuvėje naudojamus daiktus. Žinoma, nepamirškite, kad teks iš naujo derinti baldus ir interjero detales.
Beje, daugelyje net 20 ar 30 metų senumo butuose galima nesunkiai nugriauti svetainę ir spintą skiriančią sieną. Projektuojant daugelį daugiabučių ši siena nebūdavo atraminė.
Galiausiai, prieš pradedant pakeitimus virtuvėje nustatykite, kokią pinigų sumą galite išleisti ir numatykite, kad gali prireikti papildomų išlaidų. Pavyzdžiui, paprasčiausias spintos ar šaldytuvo perstatymas gali pareikalauti sienos perdažymo ar kito kosmetinio remonto.
Interjeras

1 komentaras:

  1. Nėra su maža virtuve bėdų šiais laikais. Visa buitinė technika: šaldytuvai, dujines virykles , kaitlentės įsimontuoja ir neužima papildomos vietos.

    AtsakytiPanaikinti